Защо технически камък за кухненски плот?

Предпочитан ли е технически камък?

Предимства и недостатъци на плот от технически камък…

Предпочитан и препоръчван ли е технически камък за изработката на кухненски плот? Практиката ни показва, че този материал е един най-търсеният за тези случаи. Той е с много добри показатели на устойчивост, има висока устойчивост на удар, надрасквания и топлина. Смятаме, че повечето дизайнери го залагат в проектите си заради това че би могъл да е с еднороден цвят в цялата гама на цветовете. Тъй като техническият камък се произвежда,а не добива, той може да бъде чисто бял, бежов, сив, черен и т.н. Това улеснява съчетаването му с останалите мебели и материали в помещението. При естествените камъни рядко има дюс, те често са с шарки и вени.

Друго предимство пред гранит, мрамор и други естествени камъни е това, че след като част от компонентите му са смоли и лепила, това го прави по гъвкав и риск от счупване при носене, монтажи експлоатация е сведен почти до 0. Не е необходимо подлепване за да се подсили, а може да си остане със собствената дебелина от 2 см. Към днешна дата вече има и много модели технически камъни в които са вкарани нишки и шарки за по естествен вид.

И ако трябва да обобщим: технически камък за кухненски плот има предимства като: здравина, монохромна визия, не чуплив.

Какво всъщност представлява техническият камък: това е композитен продукт от смесването на прах от естествени суровини като кварц, гранит или мрамор и полиестерна смола. Специални машини изработват и правят от тази смес широко форматни плоскости с дебелини от 1,5см-3см, а може би и повече. Плоскостите излизат с размери от около 300 см на 160см. В раздел продукти има качени снимки на мостри технически камък, но най-добра информация и мостри бихте могли да получите на място или чрез кореспонденция по мейл, вайбър или обаждане. Разгледайте и последвайте фейсбук страницата ни.

tehnicheski kamuk kuhniya
бял технически камък със сива нишка