Подпрозоречни первази, плотове от мрамор

Основен елемент от завършването на прозорците са под прозоречните первази (наричани от много) или плотове. За този тип изделие както и предназначението му (не се вършат много дейности на тези плотове) ние смело заявяваме че всеки материал е подходящ от варовик до кварцит. Това важи за вътрешни под прозоречни плотове. Колкото до външните подпрозоречни первази ние препоръчваме да са направени с един от най-издръжливите естествени камъни, а именно гранит. Особено за нашите географски ширини и климатични уссловия, слагайки гранит си спестявате допълнителна грижа за подпрозоречните ви плотове. Гранитът няма нужда от импрегнация и климатичните условия не биха променили вида и структурата му.

В зависимост от дизайна на мястото на което ще се полагат под прозоречни первази има различни видове кантова обработка, т.е. как да изглежда челото на плота. Най- предпочитан от повечето хора е заобляне на челото. В определени случаи когато се търси специфична визия се избира кантова обработка с подлепка която да имитира дебелина от около 4см или повече. Задължително е при външните подпрозоречни плотове да се прави т.нар. водобранен канал отдолу за да отвежда водата и тя да не се стича по фасадата. За да върши работа водобранния канал е необходимо да се предвиди 3 см надстърчане на плота.

Разгледайте галерията с мрамор или гранит. Изпратете ни запитване и ще Ви върнем оферта. Най – добре ще е да ни посетите на място и да изберете наживо подходящия за Вас камък.

Можете да ни последвате и в инстаграм