кухненски плот от гранит kuhnenski plot granit

Кой материал е най-подходящ за кухненски плот?

Най-често задавания въпрос, когато стане дума за ремонт на кухнята.

Фирма Стоун Билд Груп съветва своите клиенти на базата на широка информираност, професионални обучения и дългогодишен опит. 

Ако трябва да класираме материалите подходящи за кухненски плот, то на първо място слагаме кварцит! Кварцитът е широкоразпространен материал за кухненски плот в САЩ, те са най-големите почитатели и потребители на този камък. Кварцитът е на 7ма позиция по скалата на Моос, да не забравяме кой стои на върха на тази скала…позиция 10 е за Диамантът!

И така наш и не само наш първи избор за подходящ естествен камък за кухненски плот е кварцитът! Неговите плюсове са издръжливостта му, твърдостта му и изобщо високите му технически характеристики и изключително поведение при експлоатация. Визията която ни предлагат различните видове кварцит, също играе важна роля в избора. Той има визията по-скоро на мрамор, но е дори една идея по-здрав от Гранит. Правим това сравнение понеже опитът показва, че най-харесваните по външност са мраморите, но за съжаление колкото и красиви мраморите не са подходящи за кухненски плот както са гранитите, а те пък  от своя страна не се радват на такова внимание.

Така че избирайки кварцитът за направата на кухненски плот със сигурност ще Ви удовлетвори както от естетична гледна точка, така и  от практична.  Е, все пак освен всички хубави страни би трябвало да споменем ако има недостатъци, ако искаме да сме коректни. Тук можем само да изтъкнем като недостатък: по -високата му цена спрямо останалите естествени материали, и за съжаление това го прави рядък на нашият пазар и съответно непознат за широката аудитория. Ние обаче държим да запознаем Вас с този изключителен камък и може да откриете такъв при нас.

Да продължим със следващият ни избор, а той е гранитът! Кухненски плот от гранит е перфектното решение за всяка кухня. Получавате красив десен с дълбочина и уникалност и така желаната издръжливост на високи температури, надраскване и др.

В света има над 600 вида гранит. Кухненски плот от гранит е правилният избор, избор устойчив на мода и във времето. Гранитът е синоним за твърдост и здравина. Всеки гранит има своята уникална красота. Това важи за всеки един естествен материал.

Заповядайте при нас да изберете своя гранит за кухня и няма да съжалявате. Изработваме кухненски плотове от гранит вече десетилетия и сме сигурни, че в този избор няма грешка.

Това са двата естествени материала които ние препоръчваме.

За други материали, алтернативи и тенденции ще прочетете в другите ни статии. 

Стоун Билд Груп Ви очаква за направата на поръчка за кухненски плотове, не се колебайте да се свържете с нас чрез електронно съобщение, обаждане или директно в нашата база за да разгледате наличностите. Тук може да разгледате изпълени проекти.

Последвайте ни във facebook и instagram

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *