Баня с мрамор

Мрамор

Баня с мрамор или баня с облицовка от мрамор или иначе казано плочи за баня от мрамор.

баня от мрамор

мраморна бяна

От векове баните се асоциират с мрамор. Истински монархи и техните дворци до ден днешен баните са с мрамор. От стени и под до цели късове камък направени на вана. Нима има по пряка асоциация от тази: мрамор-баня .

От класически бани – бял мрамор с шарка до модерно минималистични бани с черни и сиви мрамори. Мраморът не е преходно нещо, не е мода която идва и си отива. Може да има модерност и преходност в предпочитаните цветове – понякога се набляга на бяло и черно, после идва мода на бежово и тн. Но едно остава и това е камъкът! Повечето от нас сме пътували и сме посещавали културни забележителности и може би сме отчели това че колкото и старо да е зданието то често разполага с мраморни подове, колони и др. Какво идва да ни каже това, че камъкът е вечен!

Да, който желае да заложи на естествен материал пък и вечен – камъкът е решението!:)

Идва ред на изброяване на предимства. Вече отчетохме устойчивостта му във времето. Да кажем предимство едно – вечен! Мраморът е скала, а скалата е преди нас и остава след нас! и сега по-конкретно предимство във ваша полза, а именно:

Полагане на мраморни плочи без фуга! Знаете че фугите в баните са т.нар “слабо” място в банята.Фугите създават предпоставки за проникване на вода през тях. Ако направите своята баня с мрамор на плочи то той може да се реди без фуга – нещо което обикновената плоча не може! Така че смело нареждаме това предимство – сред основните!

Следващо и много хубаво предимство на баня с мрамор е възможността тя да бъде направена от големи плочи кратни на помещението, не е нужно да се съобразявате със стандарти като 30/30см или пък 60/30 и тн. Ние внасяме мрамора на големи плоскости наречени фаши с размери достигащи 300/180см и по този начин те могат да се разкроят на нестандартни размери! Вярвам че именно с това предимство ще има много хора които ще бъдат спечелени на страната на баня с мрамор:)

Да не пропуснем и предимството свързано с шарките на естественият камък. Когато правите банята си с плочи от мрамор шарката се следва по стените, а не се получава еднотипна повтаряемост. Галерия с бани в нашия сайт.

Последвайте ни в инстаграм и фейсбук