Облицовка с камък

Преди много години всички големи сгради са били строени от камък. Използвали са естествен камък за построяването им, защото стените ставали изключително здрави и дебели. С времето камъка бил изместен от други материали като цимент и стомана.

Естествените камъни намират широко приложение в интериорните и екстериорни решения за дома, офиса, хотела, вилата, помещението, което сте решили да декорирате. Когато избирате материал задължително обърнете внимание на вида камък, дали е естествен или изкуствен. Ако ще използвате естествените камъни за екстериорни решения, трябва да имате предвид, че те ще бъдат изложени на различни атмосферни влияния като дъжд, влага, сняг.

Разгледайте нашите предложения, вижте кои камъни са най-често използвани в строителството за облицовки и направете вашето решение:

Гранит – този камък се отличава със своята голяма плътност, добра устойчивост на износване и твърдост. Не поглъща вода и издържа на резките температурни промени. Гранитът е подходящ за изработка на подови настилки, стълбища, колони. Притежава още антисептични свойства и разнообразие от нюанси, което го прави подходящ и при интериорни решения, като изработката на кухненски плотове.

Мрамор – този естествен камък е предпочитан за интериорни решения. Синоним е на лукс, затова е подходящ за облицовки и мозайки. Придава изящност и успешно се съчетава с всички видове декоративни материали.

Варовик – този естествен камък намира широко приложение в строителството. Можете да го използвате като облицовъчен камък, заради свойствата и красотата, които има.

Copyright 2009 - 2017 © www.stonebuild.bg All Rights Reserved.
Design & Development by TaraSoft