Мраморът в нашето ежедневие

За много от нас представата за идеалния дом включва красиви и просторни помещения от силно полиран мрамор. Използван както в кухнята, така и в банята, трайността и красотата на мрамора го правят впечатляваща част от всеки интериор. Той е великолепен материал и се актуализира автоматично с външния вид на всяка кухня.

Поради високата термоустойчивост и издръжливост, мраморът в кухнята се използва предимно за барплотове. Луксозната повърхност, при която качеството напълно оправдава цената, придава усещане за топлина и уют. Мраморните плотове гарантират устойчивост в продължение на десетилетия. Гладката повърхност на този естествен камък е предпочитана от много хлебари, заради лекотата на движение на тестото върху нея.

Благодарение на изяществото си, мраморът е бил любим материал на римски и гръцки скулптори и архитекти. Със своята обширна гама от цветове и нишки, този материал се е превърнал в символ на изтънченост. Той също е бил използван в тънки листове за покриване на стените на църкви и дворци, за да изглеждат по-величествено.

Copyright 2009 - 2017 © www.stonebuild.bg All Rights Reserved.
Design & Development by TaraSoft