Използването на мрамор в банята

Използването на мрамор в интериорния дизайн има дълга история, датираща още от Древен Рим. Мраморът е бил използван в продължение на векове за разкрасяване и декориране на всичко - от емблематичните архитектурни сгради, до съвременните кухни и бани. Въпреки, че някога е бил признак на богатство и власт, днес мраморът си проправя път все повече и повече в нашите домове.

Мраморът е луксозен избор и често е по-скъп от други твърди повърхности, но е стойностна инвестиция. Естественият камък е възможно най-добрият избор за облицовка на банята, тъй като е неподвластен на времето, а и безспорно е елегантен.

Мраморните настилки и подове са толкова красиви, и дори и в малки количества говорят за лукс, качество и великолепие.

Смята се че мраморът е най-подходящ за подова настилка в банята.

Ето и няколко факта доказващи това:

1. Трайност. Доказано е, че мраморната настилка не се износва, дори и след милиони стъпки, преминали през повърхността й.

2. Добавя стойност към вашия дом. Не става въпрос само за сантиментална стойност, а и за парична. При евентуална препродажба на имота той придобива много по-висока пазарна цена. А и няма да се задържи дълго непродаден.

3. Хипоалергенен е. Мраморът е естествено устойчив на бактерии и алергенни натрупвания. По мраморната настилка няма опасност от поява на гъбички или мухъл, а с „моп“ лесно можем да почистим прах, мръсотия или косми от домашния любимец.

4. Устойчив е на петна и естествено износване. Поради своята плътност, мраморна настилка е естествено устойчива на драскотини и петна. Това обаче не означава, че е непроницаема. Тя трябва да се поддържа, за да запази първоначалната си красота и блясък. Добре е да почиствате само с препарати, предназначени за мраморна настилка

Copyright 2009 - 2017 © www.stonebuild.bg All Rights Reserved.
Design & Development by TaraSoft