Подови настилки от камък

Имайки предвид големият избор от материали за подова настилка, естественият камък несъмнено е един от най-добрите, ако не и най-добрият материал за целта. Идвайки директно от природата, тези настилки могат да внесат уюут, комфорт и съвършенство във всеки дом.
Естествените камъни са устойчиви на петна и това може да ви спести много пари за ремонт или евентуална подмяна. Подовите настилки често са подложени на неблагоприятни ефекти от храни, напитки и химикали, което естествено е част от нашето ежедневие. Каменните подове са по-малко уязвими, лесни за почистване и издръжливи на естествено износване.

Мраморът е един от най-красивите камъни в природата. Той е уязвим на петна от течности като кафе, вино или портокалов сок. Ако разлеете нещо върху мраморна повърхност е добре да забършете веднага.

Гранитът е най-здравата и най-трайна форма на естествените камъни. Той може да издържа на топлина и не е податлив на оцветяване и надраскване, което го прави добър избор за подови настилки. Гранитът е по-малко порест от мраморът, но отново е желателно редовно уплътнение.

Варовикът е по-мек от мраморът и придава приятно усещане докато стъпвате по него. Не изисква сериозна подръжка, но за сметка на това може да бъде много хлъзгав. Желателно е да се подсуваша добре след измиване.

Ако сте решили, че искате да използвате естествени камъни за настилка в дома си, то със сигурност няма да съжалявате. Това са природни дарове и просто няма как да останете безпристрастни към тях.

Copyright 2009 - 2017 © www.stonebuild.bg All Rights Reserved.
Design & Development by TaraSoft