Гранит или мрамор за кухненския плот?

Това са естествени продукти, които се продават в широка гама от цветове и вариации. Могат да задоволят и най-изтънчения каприз.


Гранитът е много по-твърд и по-тежък от мрамора. Той е по-устойчив на удари и драскотини. С него можете да бъдете спокойни, че ако разлеете доматен сок или оцет на плота, това няма да му навреди по никакъв начин. Естественият дизайн на гранита скрива петната по-добре.


Мраморът от своя страна, поради структурата си е по-податлив на киселини, особено ако има пукнатини и драскотини. Мраморният кухненски плот си остава традиционна работна повърхност за сладкарите, тъй като студеният камък е по-благоприятен за кулинарния процес.
Като оставим издръжливостта на страна, мраморът има по-елегантен и луксозен външен вид. Той има изключително фини кристали, които създават заснежена и лъскава повърхност. А цветовете и моделите могат да бъдат доста ефектни. Гранитът се отличава с по-големи кристали, може би с размер на грах или оризови зърна. Това създава по-груба и по-блестяща повърхност.

За да обобщим - ако се смятате за добри кулинари и искате изискана и елегантна повърхност, то мраморът е подходящият материал за вашата кухня. Ако търсите здрава и издръжлива настилка за кухненския плот, от която ще премахнете лесно всякакви петна, дори драскотините от пастели и флумастери на децата, тогава разгледайте галерията с гранитни дизайни в сайта ни.

Copyright 2009 - 2017 © www.stonebuild.bg All Rights Reserved.
Design & Development by TaraSoft